fredag 25 maj 2007

Deflamo

Jag läste artikeln Så väljer du rätt i noteringsfloden på di.se och började på skoj gå igenom listan med småföretag som snart ska ha någon slags emission. Jag tyckte att Deflamo verkade ganska intressant. Företaget tillverkar miljövänligt flamskyddsmedel, som i princip till och med skulle kunna livsmedelsklassas. Många flamskyddsmedel är väl mer eller mindre hälsovådliga i dagens läge, om dom inte redan har blivit förbjudna.

Det fanns imponerande videoklipp på företagets hemsida, som visade produkternas effektivitet. Något som jag också tyckte att var intressant, var att de verkar vara ärliga med att noggrant berätta om riskfaktorer i inbjudan till teckning av aktier (man måste registrera sig på sidan för att kunna ladda ner pdf-filen). Det är jag inte så säker på att alla företag är.

Företaget har ju ännu inte gått med vinst, men det håller ju ännu på att expandera och utveckla och testa sina produkter. Tisdagen den 29:e maj har Deflamo en informationsträff i Sollentuna och bjuder på "enklare förtäring" (spartips!), och man kan anmäla sig till den på hemsidan. Kanske det skulle vara nåt för den som har 6000 kr över att investera?

Vad har du för åsikt? Jag har ingen större erfarenhet av att läsa aktieprospekt och årsrapporter. Är det här något att investera i, eller finns det nåt hos företaget som får dig att anse att företaget är ett dåligt investeringsobjekt?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är skit samma vad som står i prospektet per se. Den verkliga frågan är hur du ska ta dig ur situationen med mer pengar än du gick in med? Du måste tänka tre steg eller mer i för väg. Alla affärer är som att spela kalkylerat schack spel.

Investerar du en massa slantar kan du begära egen styrelseplats och få en massa inflytande bara där igenom.

Äger du mer än 11% av rösterna kan du få en massa fördelar i beslutsfrågor även om du inte sitter i styrelsen. Indirekt inflytande. Se AB lagarna.

Att vara passiv är det bästa sättet att sluta som en pank och skuldsatt gammal man i nyemission spelet. Det är de som äts först.

Anonym sa...

Det är stor brist på kunskap som gör dessa företag intressanta. Hur kan man överhuvudtaget tro att en gammal beprövad teknik är någonting nytt. Tekniken är gammal, det är endast kostymen som är ny.

Tyvärr, satsa pengarna på annat, produkten må fylla en funktion, men det finns väldigt många produkter som är såväl lika miljö anpassade och mycket mer effektiva.

Största problemet är vilseledande information, inga resultat kan presenteras, inget direkt produktansvar annat än att produkten har en hämmande effekt mot brand. Ni kan blanda eget flamskydd med 20% grovsalt i köket och resten vatten.